2nd PUC History Question Bank with Answers PDF

2nd PUC History Question Bank with Answers PDF Download

2nd PUC History Question Bank with Answers PDF download link is given at the bottom of this article. You can direct download PDF of 2nd PUC History Question Bank with Answers for free using the download button.

Tags: , ,

2nd PUC History Question Bank with Answers PDF Summary

Hello friends, here we are going to upload the 2nd PUC History Question Bank with Answers PDF to help the students. A huge number of candidates appeared for the PUC Exam every year. The Department of Pre University Education Karnataka Bard is going to conduct the 2nd PUC Exam 2022 soon. In this post, you can also check other information related to 2nd PUC Exam.

Department of Pre–University Government of Karnataka conduct the 1st and 2nd PUC exam every to provide a certificate to students. The students can also download the 2nd PUC Question Bank 2022 for other subjects like English, Social Science, Maths, etc.

2nd PUC History Question Bank with Answers PDF

Question 1.
Who was the First Consul of France?
Answer:
Napoleon was the First Consul of France.

Question 2.
Who was Admiral Nelson?
Answer:
Vice-Admiral Nelson was the Commander of the Royal British Navy, who defeated the French navy of Napoleon in the battle of Trafalgar in 1805, even though he lost his life in the battle.

Question 3.
In which year did Napoleon Bonaparte crown himself as the Emperor of France?
Answer:
In 1804, Napoleon crowned himself as the Emperor of France.

Question 4.
Who established the Bank of France?
Answer:
Napoleon established the Bank of France.

Question 5.
Which University was founded by Napoleon Bonaparte?
Answer:
The University of France was founded by Napoleon Bonaparte.

Question 6.
Who imposed the Continental System?
Answer:
Napoleon Bonaparte imposed the Continental System, to weaken England’s trade and
commerce.

Question 7.
Where did Napoleon Bonaparte die?
Answer:
Napoleon Bonaparte died on the Island of St. Helena.

Question 8.
Which was the last battle of Napoleon Bonaparte?
Answer:
Waterloo Was the last battle of Napoleon Bonaparte.

Question 9.
Who is called as the second Justinian?
Answer:
Napoleon Bonaparte was called as the second Justinian.

Question 10.
In which year was the Battle of Waterloo fought?
Answer:
The battle of Waterloo was fought in 1815.

Here you can download the 2nd PUC History Question Bank with Answers PDF by clicking on the link given below.

2nd PUC History Question Bank with Answers pdf

2nd PUC History Question Bank with Answers PDF Download Link

REPORT THISIf the download link of 2nd PUC History Question Bank with Answers PDF is not working or you feel any other problem with it, please Leave a Comment / Feedback. If 2nd PUC History Question Bank with Answers is a copyright material Report This. We will not be providing its PDF or any source for downloading at any cost.

RELATED PDF FILES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *